Mijn nieuw leven

Mijn nieuw leven

1 januari 2021 is de eerste dag van mijn nieuw leven.

Vanaf deze datum ben ik officieel fulltime ondernemer en sluit ik een periode van 32 jaar werken in loondienst af.
Ik ga doen wat mijn passie is en waar mijn hart ligt en dat is het inspireren van open minded personen die actief in het leven staan en verlangen naar de vrijheid om geheel zichzelf te zijn en persoonlijk willen groeien, waardoor zij de leider van hun eigen leven worden.

In plaats van leven op de automatische piloot en te voldoen aan de verwachtingen van anderen, kun jij zelf de leider worden van jouw leven en je leven creëren volgens jouw voorwaarden. Ik ben het levend bewijs dat het kan. Ondanks de omstandigheden waarin we nu leven en het feit dat ik alleenstaand ben, heb ik bewust deze keuze gemaakt en heb ik volledig vertrouwen in mezelf dat ik mijn doel bereik!

Door mijn echtscheiding leefde ik tot een aantal jaren geleden, geheel vanuit mijn hoofd en op de automatische piloot in één stand en dat was volle gas vooruit zonder stil te staan. Nooit had ik tijd om iets rustig aan te doen. Altijd had ik tijd te kort en was ik gejaagd en gestresst. Een combinatie van veel moeten van mezelf, maar zeker ook vluchtgedrag om niet met mijn verdriet en frustratie geconfronteerd te willen worden. Dus vluchtte ik in fulltime werken, 3-4x per week héél intensief sporten en in het weekend leuke dingen doen met vriendinnen. Zolang ik maar niet alleen hoefde te zijn, want dan kwam mijn verdriet naar boven en voelde ik me een loser. Deze tijd heeft me veel stress en druk bezorgd die ten koste ging van het genieten, innerlijke rust en het tevreden en gelukkig zijn, maar ook van mijn gezondheid. Ik had veel te weinig rust en ontspanning en stond altijd "aan". Ik deed het mezelf aan maar ik wist toen geen andere uitweg en dacht, als ik maar hard genoeg werk, sport en vooral afgeleid ben, gaat het nare gevoel wel vanzelf weg. Uiteraard werkt dit niet zo.

Weet je wat het mooie is? Ik heb het ook zelf kunnen veranderen, waardoor ik nu veel meer rust in mijn hoofd heb, veel meer ontspannen ben, meer kan genieten van alles, beter mijn eigen grenzen aangeef, meer tijd voor mezelf heb, minder streng ben voor mezelf en vooral meer zelfvertrouwen heb gekregen. Door te investeren in mezelf qua persoonlijke ontwikkeling heb ik mega stappen kunnen zetten die levensveranderend zijn voor mij en die mijn leven leuker, aangenamer en gemakkelijker maken waardoor ik veel lekkerder in m'n vel zit zowel fysiek als mentaal. Ik weet wat goed voor mij is en ik weet waar ik naar toe wil en dat voelt heerlijk.

Hiermee wil ik graag anderen inspireren, omdat ik vind dat iedereen zijn of haar mooiste leven kan leven volgens zijn/haar eigen regels zonder blijvend te hoeven worstelen, stressen, in angst te leven, niet tevreden zijn met zichzelf of hun leven of zelfs in een burn-out te belanden. Je mist hierdoor veel kostbare tijd en tijd is iets wat je nooit meer terug kunt krijgen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, want dan is de weg terug minder lang en minder moeizaam.

De vraag die ik mezelf stelde en die voor mij levensveranderend was, was:

Wil ik de komende jaren nog op deze manier doorgaan met mijn leven?

Mijn antwoord was resoluut "nee". Ik had niet meteen duidelijk wat dan wel, maar ik wist wel dat ik veel meer voldoening wilde hebben en een gelukkiger, relaxter en prettiger leven wilde. Tot op de dag van vandaag ben ik mezelf nog altijd heel erg dankbaar dat ik eerlijk was tegen mezelf én actie heb ondernomen, waardoor ik nu mega stappen heb gezet waarvan ik nooit had gedacht dat ik dit in me had.

Hiermee is mijn passie geboren om anderen te inspireren om een leven te leiden volgens je eigen voorwaarden. In vrijheid en vertrouwen de leider van je eigen leven zijn en bewustere keuzes te maken waardoor jij ook een prettiger, mooier, relaxter leven hebt en je gelukkiger, positiever en leuker bent voor jezelf en je directe omgeving.

Hoe graag gun jij jezelf een prettiger, fijner en leuker leven?

P.s. Wil je graag meer tips, kennis en positieve energie? Wordt dan lid van mijn gratis besloten facebook groep "Word je stralende authentieke zelf". Ik post er regelmatig waardevolle tips en informatie die jij kunt gebruiken voor je eigen persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.