Met dit voornemen verandert alles

Met dit voornemen verandert alles

Het begin van een nieuw jaar is een tijd waarin veel mensen goede voornemens maken. Dit is een prachtig initiatief, maar vaak blijkt na twee tot drie maanden dat deze voornemens toch niet haalbaar zijn. De motivatie vervaagt, resultaten blijven uit, of andere redenen gooien roet in het eten.

Een goed voornemen is in essentie een streven naar iets wat je enorm graag wilt bereiken en tot nu toe niet gelukt is. Om een goed voornemen te laten slagen, zijn vastberadenheid, discipline en doorzettingsvermogen cruciaal. Dit vergt een dagelijkse inspanning, wat voor velen helaas onhaalbaar blijkt. Het dagelijkse leven, met zijn eigen eisen en uitdagingen, gaat immers gewoon door.

Het dagelijks leven zorgt voor omstandigheden die regelmatig in meer of mindere mate iets van jou vragen: Aanpassen aan je collega's, verwachtingen van je leidinggevende, je partner, kinderen, ouders die wel of geen zorg nodig hebben, je vrienden die je hulp vragen, het huishouden en andere gebeurtenissen dichtbij huis of elders in de wereld. Al deze zaken hebben invloed op jou en op je gedrag. Hoeveel invloed de omstandigheden op jou hebben, verschilt van persoon tot persoon. Iedereen is uniek en heeft een eigen beleving van zijn of haar wereld en de wereld om zich heen. Dit heeft te maken met overtuigingen die in jouw systeem zitten. Wat voor de een helemaal geen probleem is, levert voor de ander enorm veel stress op, herkenbaar?

Wil je iets in je leven verbeteren, dan is louter een goed voornemen en wilskracht vaak niet genoeg. Het kost veel inspanning en energie en zelfs als je je doel bereikt, kan het moeilijk zijn dit vast te houden. Zodra je minder strikt bent, kun je terugvallen, soms erger dan voorheen. Positieve verandering begint bij jezelf. Het bereiken van duurzame verbetering op een of meer vlakken van jouw leven, lukt alleen als jij zelf wilt veranderen of als je bereid bent om iets in je leven te veranderen. Veranderen vraagt moed en is spannend, omdat je vooraf niet precies weet hoe of wat er verandert. Je zet hiermee een stap buiten je comfortzone en dat is altijd even spannend. Dit komt omdat je brein er alles aan doet om jou in je comfortzone te houden, want iets nieuws zou wel eens 'gevaarlijk' kunnen zijn. Het brein is ontwikkeld om te kunnen overleven en wil mogelijk gevaar dus ontwijken. Dit is de reden waarom een eerste stap zetten zo ongemakkelijk voelt en waarom veel mensen helaas hun eigen geluk uitstellen. Super jammer, want tijd krijg je nooit meer terug.

Wat je wil is dolgraag jouw droomresultaat bereiken, omdat je het beter, leuker, gemakkelijker of positiever etc. voor jezelf wil.

De beslissing maken dat jij het beter wil voor jezelf. Dat jij het beste voor jezelf wil onder alle omstandigheden. Dit is de eerste en belangrijkste stap om je gewenst doel ook daadwerkelijk te breiken. Als je je focust op jouw gewenst resultaat of doel i.p.v. wat er mis kan gaan, ga je ook daadwerkelijk de stappen zetten die nodig zijn voor verbetering van iets in jouw leven.

Hoe je dit kunt bereiken heb ik voor je uitgewerkt. Hiervoor heb ik de O.P.L.O.S. methode ontwikkeld. Met het doorlopen van deze stappen bespaar je veel tijd, energie en frustratie en zal je jouw gewenst resultaat snel en duurzaam bereiken.

  • Je voelt je meer gewaardeerd
  • Je kunt beter voor jezelf opkomen
  • Je ervaart meer rust en ontspanning in jezelf
  • Je hoeft je niet meer contiue aan te passen aan de wensen van anderen
  • Je voelt je blij en gelukkig met jezelf

Mijn unieke en holistische aanpak zorgen dat jouw resultaat duurzaam is, wat jou levenslang ten goede komt. Door tot de essentie van je wensen te komen, zullen de verbeteringen die je nastreeft blijvend zijn. Je hebt er je leven lang profijt van!

waarin ik je graag vertel hoe jij jouw gewenst resultaat snel en gemakkelijk kunt bereiken.

Lieve groet, Jeanine