Gezonde leefstijl en toch ongezond

Gezonde leefstijl en toch ongezond

Je sport een aantal keren per week, je let op je voeding, je eet dagelijks bij minimaal 2 maaltijden groeten en fruit, je bent matig met alcohol (of je drinkt niet), snoep, verzadigde vetten en bewerkt voedsel. Je bent ondernemer of hebt een baan met verantwoordelijkheden, gezin, huishouden en of mantelzorg. Kortom je bent, zoals heel veel mensen, druk.

Toch is er een hele grote kans, dat je te weinig vitaminen, mineralen en antioxidanten binnen krijgt, ondanks je eetpatroon en het feit dat je een aantal keer per week sport. Hoe komt dit?

Groenten en fruit van tegenwoordig hebben tot 70% minder voedingswaarde dan 50 geleden. Je ziet het er aan de buitenkant niet aan af, maar dit is een feit. Dit komt o.a.

  • Doordat landbouwgrond uitgeput is door massaproduktie, waardoor deze veel minder voedingsstoffen bevat.

  • Door toxische stoffen in ons lichaam. Toxische stoffen zijn gifstoffen voor ons lichaam en komen o.a. door inademen van vervuilde lucht, conserveringsmiddelen in voeding, cosmetica, vervuilde vis en vlees en straling van pc, telefoon of tv.

  • Veel mensen hebben door hun drukke bestaan dagelijks last van stress. Vaak hebben ze het zelf niet in de gaten omdat ze veel ballen hooghouden, maar het lichaam reageert wel in de stressmodus, door bijvoorbeeld het halen van deadlines, piekeren en zorgen maken,jezelf vaak vergelijken met anderen, weinig zelfvertrouwen maar ook vaak en intensief sporten en het eten van bewerkte voeding. Bij stress komen de hormonene adrenaline en cortisol vrij waardoor je lijf o.a. heel veel vitaminen en mineralen verbruikt.

  • Laaggradige ontstekingen. Ik durf te zeggen dat 98% van de mensen te maken heeft met laaggradige ontstekingen in het lichaam. Hierbij is je immuunsysteem constant in de weer om schadelijke indringers te onderdrukken zodat ze je niet ziek maken. Echter, ze worden niet vernietigd. Ze blijven in lage mate actief in je lichaam. Door deze laaggradige ontstekingen kan je immuunsysteem overbelast raken en zelfs uitvallen. Je lichaam en immuunsysteem krijgen hierdoor veel te weinig rust, wat vroeg of laat tot klachten leidt als: hart- en vaatziekten, ontstekingsziekten en auto-immuunziekten.

  • Hormonen die uit balans zijn. Dit kan leeftijdgerelateerd zijn, maar kan ook komen doordat je niet gelukkig bent, je eenzaam voelt of angstig bent.

  • Verzuring in je lichaam wat zich uit in vaak spierpijn, artrose, artitis, blaasontsteking, hoge bloeddruk etc. Voeding, stress, medicijnen en overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen welke het lichaam kwijt moet. Lukt dit niet dan worden ze in verschillende delen van het lichaam opgeslagen wat leidt tot klachten.

  • Je neemt aanvullende supplementen die niet goed zijn voor je. Te veel of een verkeerde combinatie van supplementen is niet goed voor je en kan zelfs gevaarlijk zijn. Daarnaast zal je celwend soepel en flexibel moeten zijn zodat de vitaminen en mineralen ook echt in de cellen terecht komen en hun werk kunnen doen.

Veel fysieke klachten zijn op te lossen door het aanpassen van je leefstijl. Hiervoor zijn vaak géén medicijnen nodig. Sterker nog, medicijnen zijn een extra belasting voor je lichaam en afhankelijk van je klacht, kunnen ze zelfs averechts werken. bijvoorbeel bij een "te hoog cholesterol".

Wat hierbij voor jou het beste is, is persoonsafhankelijk omdat iedereen uniek is en een maatwerk oplossing vereist. Je gezondheid is immers je hoogste goed, toch?

Hoe dan wel?

Als Body & Mind expert, heb ik veel kennis op het gebied van fysieke en mentale gezondheid, voeding, bewegen, ontspannen. Door mijn integrale aanpak bied ik een totaaloplossing, omdat je nog zo gezond bezig kunt zijn, met sporten en voeding, maar als je niet gelukkig bent, moeilijk om kunt gaan met uitdagingen die op je pad komen, je weinig zelfvertrouwen hebt, je constant in de weer bent voor anderen en te weinig tijd hebt voor jezelf of doordat je eigenlijk een leeg of oppervlakkig leven of gevoel hebt als je alleen bent of rust neemt.

Alles staat met elkaar in verbinding. Het gaat om balans. Balans vind je als je in je kracht staat, voldoende zelfvertrouwen en voldoening hebt. Je hebt grip op je eigen leven, omdat jij krachtig genoeg bent om voor jou de beste keuzes te maken en je gaat gemakkelijker om met uitdagingen die op je pad komen.

Wil jij lekker in je vel zitten, je gezondheid optimaliseren, meer zelfvertrouwen, meer rust in jezelf en je fysieke en mentale gezondheid verbeteren, zodat je je gelukkiger, zelfverzekerder, energieker en relaxter voelt? Laten we dan eens kennis maken. Klik hier voor het maken van een vrijblijvende afspraak, waarin ik je direct tips geef die precies op jou zijn afgestemd.

Stel je eigen geluk niet langer uit!

P.s. ben je geen sporter, dan geldt bovenstaande ook voor jou.