Over Jeanine Houben

Jeanine Houben

Gelukscoach

Tot mijn 46e had ik een gezin met man en 2 kinderen. Ik was altijd in de weer met mijn baan in de financiële wereld, het huishouden, de kinderen, sporten, sociaal leven, vrienden, gezonde voeding en ik zat zelden stil. In die tijd moest ik veel van mezelf omdat ik pas rust had als ik alles had gedaan wat ik me had voorgenomen.  Achteraf gezien ging dit grotendeels ten koste van mijn levenskwaliteit, want ik was dagelijks aan het racen en had maar één stand en dat was vooruit. Het was voornamelijk mijn lange to do lijst afwerken  i.p.v. dingen te  doen die noodzakelijk waren  en daarnaast meer leven en genieten.

Ik vroeg mezelf nooit af waar ik nu behoefte aan had. Ik wilde alles liever zelf doen want dan gebeurde het goed en snel en kon ik doorgaan met de planning die ik in mijn hoofd had gemaakt. Het was kwantiteit boven kwaliteit, maar ik zag het zelf niet.

Op mijn 46e eindigde mijn huwelijk en kwam ik er alleen voor te staan. Ik deed nog een extra schepje op mijn race stand en ging alleen nog maar volle kracht vooruit. Ik ging fulltime werken, 3x in de week heel intensief sporten en in het weekend leuke dingen doen, omdat ik vond dat ik wat in te halen had. In het weekend alleen op de bank zitten vond ik toen zonde van mijn tijd. Ik deed alles om maar niet alleen te hoeven zijn en met mezelf geconfronteerd te worden. Ik miste mijn gezin enorm en het deed me veel pijn te beseffen dat ik dat nooit meer terug zou krijgen.

Een kleine 3 jaar later werd ik niet meer zo blij van mijn gehaast en oppervlakkig leven en vroeg ik me af of ik dit leven ook nog wilde over 5 jaar. Het antwoord hierop was duidelijk “nee”. Ik wilde meer rust, gemak en voldoening in mijn leven maar ik wist niet wat te doen. Ik begon meer te lezen over persoonlijke ontwikkeling en vond dit zeer fascinerend. In 2018 begon ik aan de opleiding  Integraal leefstijl- en vitaliteitscoach. Dit bleek dé oplossing te zijn die zorgde voor de positieve omkeer in mezelf en mijn leven.

Doordat ik zelf alle onderdelen van de opleiding doorlopen heb, kwam ik tot het inzicht dat ik perfectionistisch was, graag de controle wilde houden, mijn lat altijd hoog lag en ik ook van anderen deze hoge verwachtingen had. Ik had weinig zelfliefde en cijferde mezelf heel vaak weg om het anderen naar hun zin te maken. Ik leefde vooral vanuit mijn hoofd en luisterde niet naar mijn lichaam en gevoel. Hierdoor liep ik tot dan vaker vast. Dit kostte mij veel jaren met veel stress, verdriet en frustratie.

Mijn toenmalige baan kostte me enorm veel energie, maar ik bleef de baan vasthouden en bleef mezelf aanpassen omdat ik niet durfde los te laten. Ik was ten slotte alleenverdiener. Mijn accu werd leger en leger, maar een burn-out heb ik voorkomen door toch te kiezen wat goed voelde voor mij. Dat was stoppen met de baan die me leeg trok en doen waar mijn passie ligt. Dat is coachen. In coronatijd ben ik voor mezelf begonnen en dat liep de eerste jaren geheel  niet zoals ik het me had bedacht. De ene na de andere uitdaging kwam op mijn pad en toch heb ik, wellis waar via een omweg en na veel vallen en weer opstaan,  mijn hart gevolgd en ben ik degene die ik graag wil zijn. Ik voel me krachtig, blij, tevreden, gelukkig, relaxt en zelfverzekerd, weet wat ik wil en heb er alle vertrouwen in dat ik mijn doelen bereik. Door mezelf beter te leren kennen, mijn mindset te veranderen, los te laten, bewuster te worden en helder te krijgen wat belangrijk is voor mij, kan ik nu zeggen dat ik blij en tevreden ben met mezelf en mijn leven.  Ik maak betere keuzes en moet niets meer van mezelf. Ik geniet veel meer van kleine dingen in het leven, zoals de zon, de natuur in alle seizoenen, rust, het niets moeten,  een mooie herfstwandeling door het bos, gezelligheid met lieve gelijk gestemde mensen. Ik ben nu veel meer mezelf, sta stevig in mijn schoenen, vergelijk mezelf niet meer met anderen, vaar mijn eigen koers, heb rust in mezelf  en weet wat ik wil en handel hier ook naar. Ik laat me niet van mijn pad af brengen door de mening van anderen. Mijn empathisch vermogen brengt mij (en mijn cliënten)  bij het coachen en in mijn dagelijks leven nu alleen maar voordeel. Ik doe wat ik leuk vind en zeg "nee" als dit niet bij me past. Ik waardeer mezelf, mijn zelfvertrouwen is enorm gestegen en ik voel me positief, blij en gelukkig met mezelf en alles wat er is.  Ik sta zelf aan het stuur van mijn leven!

Dit gun ik jou ook.  Mijn wens is om mensen zoals jij te begeleiden en te inspireren om ook zelf het middelpunt van jouw leven te zijn en blij te zijn met wie je bent. Meer tijd voor jezelf te hebben. Je gewaardeerd te voelen, meer rust en ontspanning in jezelf hebben, beter voor jezelf op te komen en meer positieve energie te hebben, zodat je meer voldoening en passie ervaart en je gelukkiger voelt.

Ik begrijp jou en vertel je graag de stappen die je hiervoor kunt zetten. Wil jij positieve verandering en uit jouw vicieuze cirkel stappen? Neem dan nu contact met mij op voor een GRATIS  en vrijblijvend geluksgesprek

Mijn aanpak Gratis geluksgesprek aanvragen!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mijn aanpak

Als coach begeleid en inspireer ik jou om veel meer jezelf te kunnen zijn. Jezelf meer gewaardeerd te voelen. Meer rust in jezelf te hebben, beter voor jezelf op te komen en je zelfvertrouwen te vergroten. Je voelt je als herboren! Positief, krachtig en zelfverzekerd.  Ik start met een persoonlijk analyse van jouw wensen en behoeften, waarbij we samen jouw hoofddoel en subdoel(en) bepalen. Kies je voor persoonlijke coaching, dan gaan we samen aan de slag om jouw doel te bereiken. Ik adviseer en begeleid je hier persoonlijk bij, zodat jij snel je jouw resultaat bereikt. De stappen die jij hiervoor kunt zetten heb ik al voor je gezet. Dit scheelt je veel tijd, energie, onnodige frustratie en maakt dat jij veel sneller beter voor jezelf opkomt, met alle bovengenoemde positieve gevolgen.

Waar nodig zet ik effectieve tools in die jou gemakkelijk, snel en zo veel mogelijk duurzaam zullen helpen om je gewenst resultaat te bereiken.

Je laat oude patronen los en krijgt meer inzicht in jezelf.  Je wordt je bewuster van je valkuilen en leert hier anders mee om te gaan, waardoor je niet meer terugvalt,  maar stappen vooruit zet. Je gaat betere keuzes maken. Je voelt je zowel fysiek en mentaal fitter en positiever,  gelukkiger, zelfverzekerder en veel meer ontspannen.

Van huis uit ben ik ondernemend,  oplossingsgericht, praktisch ingesteld, eerlijk, enthousiast, sportief, empathisch en iemand die doorpakt. Ik vind het belangrijk om te kunnen leven naar mijn eigen kernwaarden waarbij ik vrijheid, authenticiteit, gezelligheid, liefde, humor en een zinvol leven belangrijk vind. Ik gun jou dit ook en ik help je daar graag bij.