Over Jeanine Houben

Jeanine Houben

Gelukscoach

Tot mijn 46e had ik een gezin met man en 2 kinderen. Ik was altijd in de weer met mijn baan in de financiële wereld, het huishouden, de kinderen, sporten, sociaal leven, vrienden, gezonde voeding en ik zat zelden stil. In die tijd moest ik veel van mezelf omdat ik pas rust had als ik alles had gedaan wat ik me had voorgenomen.  Achteraf gezien ging dit grotendeels ten koste van mijn levenskwaliteit, want ik was dagelijks aan het racen en had maar één stand en dat was vooruit.

Ik vroeg mezelf nooit af waar ík nu behoefte aan had. Helaas zag ik dit zelf niet, waardoor ik veel te weinig écht geleefd en genoten heb.

Op mijn 46e eindigde mijn huwelijk en kwam ik er alleen voor te staan. Ik deed nog een extra schepje op mijn race stand en ging alleen nog maar volle kracht vooruit. Ik ging fulltime werken, 3x in de week heel intensief sporten en in het weekend leuke dingen doen, omdat ik vond dat ik wat in te halen had. In het weekend alleen op de bank zitten vond ik toen zonde van mijn tijd. Ik deed alles om maar niet alleen te hoeven zijn en met mezelf geconfronteerd te worden. Ik miste mijn gezin enorm en het deed me veel pijn te beseffen dat ik dat nooit meer terug zou krijgen.

Een kleine 3 jaar later werd ik niet meer zo blij van mijn gehaast en oppervlakkig leven en vroeg ik me af of ik dit leven ook nog wilde over 5 jaar. Het antwoord hierop was duidelijk “nee”. Ik wilde meer rust, gemak en voldoening in mijn leven maar ik wist niet wat te doen. Ik begon meer te lezen over persoonlijke ontwikkeling en vond dit zeer fascinerend. In 2018 begon ik aan de opleiding  Integraal leefstijl- en vitaliteitscoach. Dit bleek dé oplossing te zijn die zorgde voor de positieve omkeer in mezelf en mijn leven.

Doordat ik zelf alle onderdelen van de opleiding doorlopen heb, kwam ik tot het inzicht dat ik perfectionistisch was, graag de controle wilde houden, mijn lat altijd hoog lag en ik ook van anderen deze hoge verwachtingen had. Ik had weinig zelfliefde en cijferde mezelf heel vaak weg om het anderen naar hun zin te maken. Ik leefde vooral vanuit mijn hoofd en luisterde niet naar mijn lichaam en gevoel. Hierdoor liep ik tot dan vaker vast. Dit kostte mij veel jaren met veel stress, verdriet en frustratie.

Na veel vallen en weer opstaan en vooral mijn hart volgen, ben ik nu helemaal mezelf. Ik voel me krachtig, blij, tevreden, gelukkig, relaxt, zelfverzekerd en  weet precies wat ik wil en wat ik niet wil. Ik kan nu zeggen dat ik helemaal happy, blij en tevreden ben met mezelf en mijn leven.  Ik maak betere keuzes, geef beter mijn grenzen aan en moet niets meer van mezelf.

Ik geniet veel meer van de kleine dingen in het leven en sta stevig in mijn schoenen. Ik vergelijk mezelf totaal niet met anderen. Ik ben zelfverzekerd, heb veel rust in mezelf, weet wat ik wil en handel hier ook naar. Ik laat me niet van mijn pad af brengen door de mening van anderen. Ik doe wat ik leuk vind en zeg "nee" als dit niet bij me past. Ik waardeer mezelf en ik voel me positief, blij en gelukkig met mezelf en alles wat er is.  Ik sta weer zelf aan het stuur van mijn leven!

Dit gun ik jou ook.  Het is mijn passie om mensen zoals jou, te begeleiden en te inspireren om veel meer jezelf te zijn en blij en tevreden te zijn met wie je bent. Je veel meer gewaardeerd te voelen, meer rust en ontspanning in jezelf te hebben, beter voor jezelf op te komen en meer positieve energie te hebben, zodat je meer voldoening, gemak en passie ervaart en je gelukkiger voelt.

Ik begrijp jou en vertel je graag de stappen die je hiervoor kunt zetten. Wil jij positieve verandering en uit jouw vicieuze cirkel stappen? Neem dan nu contact met mij op voor een GRATIS  en vrijblijvend geluksgesprek

Mijn aanpak Gratis geluksgesprek aanvragen!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Mijn aanpak

Als coach begeleid en inspireer ik jou om veel meer jezelf te kunnen zijn. Jezelf meer gewaardeerd te voelen. Meer rust in jezelf te hebben, beter voor jezelf op te komen en je zelfvertrouwen te vergroten. Je voelt je als herboren! Positief, krachtig en zelfverzekerd.  Ik start met een persoonlijk analyse van jouw wensen en behoeften, waarbij we samen jouw hoofddoel en subdoel(en) bepalen. Kies je voor persoonlijke coaching, dan gaan we samen aan de slag om jouw doel te bereiken. Ik adviseer en begeleid je hier persoonlijk bij, zodat jij snel je jouw resultaat bereikt. De stappen die jij hiervoor kunt zetten heb ik al voor je gezet. Dit scheelt je veel tijd, energie, onnodige frustratie en maakt dat jij veel sneller beter voor jezelf opkomt, met alle bovengenoemde positieve gevolgen.

Je laat oude patronen los en krijgt veel inzichten in en over jezelf.  Je wordt je bewuster van je valkuilen en leert hier anders mee om te gaan, waardoor je niet meer terugvalt, maar juist stappen vooruit zet. Je gaat betere keuzes maken. Je voelt je zowel fysiek en mentaal fitter en positiever,  gelukkiger, zelfverzekerder en veel meer ontspannen.

Van huis uit ben ik ondernemend,  oplossingsgericht, praktisch ingesteld, eerlijk, enthousiast, sportief, empathisch en iemand die doorpakt. Ik vind het belangrijk om te kunnen leven naar mijn eigen kernwaarden waarbij ik vrijheid, authenticiteit, gezelligheid, liefde, humor en een zinvol leven belangrijk vind. Dit gun ik jou ook en ik help je daar graag bij!

Stel je eigen geluk niet langer uit en neem contact op voor een gratis gesprek.