picturepeople-12-of-16.jpg

Jeanine Houben

Gelukscoach

Jarenlang heb ik mezelf aangepast aan anderen. Ik zei vaak “ja” tegen anderen omdat ik heel moeilijk mijn eigen grenzen kon aangeven. Hierdoor kwam ik te weinig aan mezelf toe en had ik te weinig rust. Ik leefde alleen maar in de eerste versnelling stand “vooruit” en stond zelden stil. Ik voelde me onrustig, opgejaagd, ongeduldig, niet blij, kwam altijd tijd te kort op een dag en nam daarnaast te weinig tijd voor mezelf. De tijd vloog voorbij en aan kwaliteit gaf ik niet meteen prioriteit omdat ik veel te doen had en vooral moest van mezelf. Sporten heb ik altijd graag gedaan en is nog altijd belangrijk voor mij omdat ik door te sporten zowel fysiek als mentaal mijn accu kan opladen.

Geheel onverwacht zei mijn lichaam “stop” voor een training. Ik kwam niet meer vooruit en snapte er niet veel van omdat sporten mijn uitlaatklep en ontspanning was. De rest van mijn leven bleef echter gejaagd en onrustig verlopen maar dat besef had ik toen niet bewust. Totdat ik kort hierna bedacht dat ik niet verder was gekomen in mijn leven door mijn manier van leven. Ik besefte dat als ik vooruit wilde ik toch echt zelf moest veranderen anders veranderde er niets in mijn leven. In 2018 volgde ik de (post HBO) opleiding tot geaccrediteerd Integraal Leefstijl- en Vitaliteitscoach bij MARK academie.

Doordat ik zelf alle onderdelen in de opleiding heb doorlopen, kwam ik tot het inzicht dat ik perfectionistisch was, mijn lat altijd hoog lag, ik ook van anderen deze hoge verwachtingen had waardoor ik vaak teleurgesteld werd omdat zij alles op hun eigen manier en tempo deden. Ik had weinig zelfliefde en cijferde mezelf vaak weg om het anderen naar hun zin te maken. Ik leefde vooral vanuit mijn hoofd en luisterde niet naar mijn lichaam en gevoel. Hierdoor liep ik vaker vast omdat ik in een vicieuze cirkel zat waar ik zelf maar niet uit kwam. Dit koste mij meerdere jaren met veel stress, woede en frustratie. Door kleine aanpassingen te doen en bewuster te worden, kan ik nu zeggen dat ik tevreden en gelukkig ben met de persoon die ik nu ben. Ik  maak bewustere keuzes en moet niets meer van mezelf.  Door te blijven werken en investeren in persoonlijke groei, heb ik mijn baan in loondienst opgezegd en ben ik fulltime ondernemer geworden terwijl ik alleen in mijn inkomen moest voorzien.

Het is mijn passie om jou te adviseren en inspireren om het beste uit jezelf te halen waardoor je meer in balans bent en je fysieke en mentale gezondheid en welzijn verbeterd. Je voelt je veel gelukkiger en zelfverzerder.

Ik begrijp jou en kan jou daardoor goed helpen. Je hoeft het niet alleen te doen. Wil jij positieve verandering  in jouw leven, waardoor je eindelijk en blijvend uit jouw vicieuze cirkel stapt die je nu nog tegenhoud om helemaal jezelf te kunnen zijn? Neem dan nu contact met mij op voor een GRATIS  en vrijblijvend "morgen meer voldoening" gesprek.

Mijn aanpak Gratis Geluksgesprek aanvragen!

Mijn aanpak

Als coach begeleid en inspireer ik jou om weer de regie over je eigen leven te krijgen. Ik start met een uitgebreide persoonlijk analyse van jouw wensen en behoeften waarbij we samen jouw hoofddoel en subdoel(en) bepalen. Kies je voor persoonlijke coaching, dan gaan we samen in gesprek om jouw doel te bereiken. Ik adviseer en begeleid je hierbij, je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden.

Waar nodig zet ik effectieve tools in die jou gemakkelijk, snel en zo veel mogelijk duurzaam zullen helpen om je gewenst resultaat te bereiken.

Je haalt het beste uit jezelf, omdat je meer inzicht in jezelf krijgt in waarom je doet zoals je tot nu toe doet. Je wordt je bewuster van je valkuilen en leert hier anders mee om te gaan, waardoor je niet meer terugvalt in oude patronen, maar stappen vooruit zet.  Je gaat betere keuzes maken. Je voelt je zowel fysiek en mentaal fitter en energieker, gelukkiger, zelfverzekerder en meer ontspannen. Je ervaart veel meer innerlijke rust, bent meer in  balans en je levenskwaliteit verbetert. Ik begeleid mijn cliënten 1 op 1 omdat ze zo sneller en betere resultaten halen dan in een groep.

Van huis uit ben ik ondernemend,  oplossingsgericht, praktisch ingesteld, eerlijk, enthousiast, sportief, empathisch en iemand die doorpakt. Ik vind het belangrijk om te kunnen leven naar mijn eigen kernwaarden waarbij ik vrijheid, authenticiteit, gezelligheid, liefde, humor en een zinvol leven belangrijk vind. Ik gun jou dit ook en ik help je daar graag bij.