Hoe eerlijk ben je tegen jezelf?

Hoe eerlijk ben je tegen jezelf?

Veel mensen, vinden het lastig om voor zichzelf te kiezen. Ze stellen zich verzorgend of dienstbaar op richting partner, kinderen, ouders en of vrienden en bekenden, collega's of leidinggevende. Eerst zijn de anderen aan de beurt en als er dan nog tijd over is dan nemen ze misschien wat tijd voor zichzelf, maar ja, het huishouden heeft ook wel altijd nog een klusje liggen en dat moet toch gedaan worden. Herkenbaar?

Doordat deze vrouwen en mannnen zich continue aanpassen aan anderen en alsmaar blijven doorgaan, zich overal verantwoordelijk voor voelen en veel ballen hooghouden, leven ze ook voortdurend buiten zichzelf. Hiermee bedoel ik dat ze het contact met zichzelf een beetje zijn kwijtgeraakt en zichzelf niet meer zo goed kennen. Hun energieniveau is erg laag, ze voelen zich continue gehaast, komen altijd tijd te kort op een dag, voelen zich niet gelukkig, slapen slecht of hebben andere "vage" fysieke klachten die niet herkend worden door een huisarts.

Investeer meer tijd in jezelf om jezelf beter te leren kennen.

Wanneer heb je je voor het laatst de volgende vragen gesteld?:

  • Waarom voel ik me 's avonds zo uitgeput?
  • Waarom wil ik het altijd voor anderen zo goed doen?
  • Waar durf ik geen "nee" tegen iemand te zeggen zonder schuldgevoel te hebben?
  • Hoe komt het dat ik zo moeilijk kan ontspannen?
  • Waarom moet ik atlijd zoveel?

Stel je eigen geluk niet langer uit!

Geluk zit in jezelf en ja dat is echt waar. Voor nu misschien moeilijk te bevatten, maar veel mensen stellen hun eigen geluk uit door op de automatische piloot door het leven te gaan en zichzelf volledig vergeten. Investeer in jezelf door jezelf beter te leren kennen en ik kan je garanderen dat je hier je verdere leven veel voordeel, geluk en plezier van zult hebben.

Tijdens de zomervakantie en aan het begin van een nieuw jaar maken veel mensen hun balans op. Ze nemen tijd voor zichzelf en vragen zich vaak af wat ze willen of kunnen veranderen in hun leven. Vaak komen er ook spontaan dingen naar boven en dat gebeurt nu juist op momenten dat je rust hebt.

Misschien heb jij voor jezelf ook een balans opgemaakt en zijn er vragen naar boven gekomen die je niet meteen kunt beantwoorden of waarvan je wel een antwoord weet, maar meteen denkt, ja geweldig, maar dat kan niet, lukt me toch niet want.......... vul het zelf maar in.
Of weet je het gewoon even allemaal niet meer en heb je behoefte aan iemand die je verhaal aanhoort en je helpt om voor jou helderheid te krijgen. Samen kom je verder dan alleen. Je hoeft het wiel niet uit te vinden, dat is er al.

Mocht je meer info willen of vrijblijvend willen sparren? Neem dan gerust contact met me op, ik help je graag verder om te zien wat voor jou de beste volgende stap is.

Wat je ook doet, ik hoop van harte dat jij jezelf waardevol genoeg vindt om het beste uit jezelf te halen en gelukkig te zijn.

Lieve en vitale groet,

Jeanine