Je bent wat je denkt

Je bent wat je denkt

Misschien denk je huhh? Ja, je bent wat je denkt. Jouw leven ziet er uit zoals jij dit in gedachten beleeft. Dit zal ik wat duidelijker uitleggen in dit artikel.

Wij mensen hebben de gave om met onze hersenen te kunnen denken. Vaak gaan deze gedachten over het verleden of over de toekomst. Een mens heeft gemiddeld zo'n 60.000 gedachten per dag. Dat is nog al wat. Je kunt je voorstellen dat als iemand overwegend negatieve gedachten heeft, deze zich hierbij ook niet zo lekker voelt. Het glas is vaker half leeg dan half vol en pech en ongeluk zal vaker voorkomen dan hem of haar lief is. Vaak wordt dan gedacht: "zie je nou wel", "ik kan dat ook niet" of "ik ben ook niet goed hiervoor" of 'het zit ook altijd tegen'. Negatieve gedachten bezorgen je een negatief gevoel en doordat je niet happy bent zul je ook andere dingen doen en situaties anders beleven dan iemand die positief denkt en zich uitermate gelukkig en tevreden voelt.

Negatieve gedachten hebben vaak te maken met overtuigingen die je in je leven hebt opgebouwd en voor waarheid hebt aangenomen. Dit komt door je belevingen van goede en minder goede dingen die je in je leven hebt meegemaakt. Iedereen ervaart het leven op een persoonlijke manier. Wat voor de een stress oplevert, is voor de ander totaal geen issue.
Vaak blokkeren bepaalde overtuigingen mensen om verder te komen in hun leven. Ze hebben dit zelf niet in de gaten en weten vaak ook niet precies wat hen tegenhoudt. Doordat ik ieder persoon in mijn praktijk holistisch begeleid en hierbij maatwerk lever, maak ik inzichtelijk welke overtuigingen er voor zorgen dat mensen in een vicieuze cirkel blijven en dus niet vooruit komen met hun leven, hoe graag zij dit ook willen en proberen.

Regelmatig zie ik mensen in mijn praktijk die echt ten einde raad zijn of mensen die tegen de rand van een burnout of depressie aanhikken. Ik vind dit echt zó jammer dat mensen het zover laten komen en maar blijven doorworstelen totdat ze echt niet meer kunnen. Ik begrijp het wel, maar ik wil ook aangeven dat het echt niet loont om door te gaan totdat je niet meer kunt. Het is echt zonde van je levenskwaliteit want daar is deze veel te kostbaar voor. Het is het zeker niet waard om te ver door te gaan, omdat de weg terug alleen maar langer en moeizamer zal zijn. Het is geen schande of teken van zwakte om tijdig aan de rem te trekken en uit te vinden wat nu wél en vooral niét voor jou werkt om verder te komen met je leven of om dingen te veranderen die jou geen goed meer doen.

Meer rust in je leven zorgt vaak voor meer helderheid in wat je wel en niet meer wilt. Als je voor jezelf tijdig actie onderneemt en hiermee de eerste stap zet naar betere levenskwaliteit, zul je jezelf hier altijd dankbaar voor zijn. Je zult makkelijker en sneller de resultaten halen die jij graag wilt halen en je zult er je leven lang profijt van hebben omdat je weet waar je op mag letten om niet terug te vallen in het oude.

Door helder te krijgen wat jou belemmert om vooruit te komen en wat je beter wél en niet kunt doen om niet terug te vallen in oude patronen, gaat je leven er anders uitzien. Je leert jezelf beter kennen waardoor je weet wat wel en niet meer voor je werkt. Je staat bewuster en positiever in het leven en ervaart meer geluk en voorspoed in je leven hetgeen ik iedereen gun!

Wil jij de regisseur worden van jouw leven en ben je klaar voor positieve verandering in je leven waardoor je weer lekker in je vel zit zowel fysiek als mentaal? Wil je energieker, blijer, meer tevreden, zelfverzekerder worden en je gelukkiger voelen waardoor je beter om kunt gaan met de uitdagingen die op jouw pad komen? Neem gerust contact met mij op voor een kosteloos gesprek waarin ik je meer vertel over mijn werkwijze. Na dit gesprek heb jij duidelijkheid of dit aansluit bij jouw behoeften.

Zorg goed voor jezelf, je bent het meer dan waard!

Vitale groet, Jeanine

P.s. wil je lid worden van mijn besloten facebook groep "Word je stralende authentiek zelf" waarin ik tips, kennis en inspiratie deel? Stuur me dan een mail of zoek contact via facebook.