Doen wat je leuk vindt

Doen wat je leuk vindt

Doe jij grotendeels watje leuk vindt? Als je doet wat je écht leuk vindt, dan zit je lekker in je vel, barst je van de energie, ben je positief, blij, gelukkig en heb je voldoening in en van je leven. Super als jij je hierin herkent! Voel je dat je eigenlijk niet (meer) zo graag doet wat je echt leuk vindt, lees dan verder en ontdek wat je zelf kunt doen om dit positief te veranderen.

Gedurende ons leven veranderen mensen. De meeste mensen ontwikkelen zich en als je dit bewust doet, groei je veel harder dan je directe omgeving. Dit kan er toe leiden dat je niet meer zo blij bent met de keuzes die je eerder in je leven hebt gemaakt. Herken je dit? Als je in een omgeving blijft zitten waar je niet meer zo blij van wordt, dan kost je dit bakken met energie en het gaat ten koste van je gemoedstoestand. Als je dit maar lang genoeg volhoudt, leidt het uiteindelijk tot spanningsklachten, depressiviteit, fysieke klachten of zelfs een burn-out. Dit wil je liever voorkomen.

JE HEBT ALTIJD EEN KEUZE

Ik sta er 100% voor, dat je altijd een keuze hebt, ongeacht hoe je situatie is of wie je bent. Ja, je hebt ALTIJD een keuze. Je hebt namelijk de keuze om in de situatie te blijven zitten en je aandacht te geven aan de dingen die niet leuk zijn, niet goed gaan. Hiermee kom je in een negatieve neerwaartste spiraal. Je wordt prikkelbaar, hebt een kort lontje, je glas is half leeg, je hebt weinig plezier en je wordt steeds neerslachtiger en vermoeider. Of, je kiest er voor om deze situatie niet voor lief te nemen en je gaat je focussen op wat je wél wilt. Ik zeg niet dat je meteen actie moet ondernemen door bijvoorbeeld je baan op te zeggen of je relatie te verbreken. Focussen op wat je wél wilt, betekent, dat je voor jezelf een helder beeld mag creëren hoe jij graag wil dat je leven eruit ziet. Als je dit niet meteen helder hebt is dit geen ramp, forceer niets. Als je voldoende tijd en aandacht neemt voor jezelf om helder te krijgen wat je wel wilt, krijg je ook meer duidelijkheid hoe jou ideale baan, woning, relatie of leven er uit ziet. Wat je hierbij kan helpen is om eens vaker alleen de natuur in te gaan of te mediteren.

Diep van binnen weet je eigenlijk wel hoe je meest ideale leven eruit ziet en wat je het allerliefste doet. Door de wereld waarin we leven, is/was er echter veel te weinig aandacht voor de echte mens en zijn of haar verlangens. Je moet voldoen aan de voorwaarden van de maatschappij en presteren, want je wordt er op beoordeeld. Ook het consumptiegedrag dat we hadden, is van invloed op de manier van leven die er was. Veel mensen haalden hun "geluk" uit materialische dingen, vakanties, intensief sporten, kleren kopen, hard werken, sociale contacten. presteren op je werk of de omzet van je bedrijf alsmaar vergroten.

Al deze dingen gaan voorbij aan jezelf en blij en gelukkig zijn met jezelf. Ik zeg niet dat je niets meer mag kopen of niet je omzet mag vergroten, maar vaak verbloemen mensen hun onvrede over een of meerdere onderdelen van hun leven hiermee. Dit geldt ook voor gevoelens van frustratie, woede en pijn die je liever uit de weg gaat, omdat deze te pijnlijk voor je zijn en je de confrontatie liever vermijd. Dit is hoe het bij de meeste mensen gaat omdat er iets in jou heel sterk is en je ervan wil weerhouden om uit je comfortzone te komen. Dit is je ego wat bij veel mensen sterk ontwikkeld is. Dit ego zorgt ervoor dat je blijft zitten en doen wat het makkelijkst is voor je, want verandering, ook positieve verandering, voelt in het begin akelig.

Uit eigen ervaring kan ik je zeggen dat als jij niet de eerste stap zet richting posisitieve verandering, je dit gaat opbreken. Zie het als een ballon die je onder water houdt. Op een gegeven moment houd je het niet meer en komt de ballon met een heftige uitbarsing naar boven. Dit kun je vergelijken met het onderdrukken van emoties. Je kunt ze een tijdje wegstoppen, maar vroeg of laat komen ze er uit. Het begint met het erkennen dat je niet blij en tevreden bent en dat je dit graag wil verbeteren.

Mij persoonlijk heeft het ruim 3 jaar gekost voordat ik er aan toe heb gegeven en ik ben heel blij met de persoon die ik nu ben. Dat ik niet meer die gehaaste stresskip ben die altijd tijd te kort had op een dag, alles gehaast en gejaagd deed, niet luisterde naar haar lichaam en altijd maar doorging. Ik paste me aan iedereen aan om maar geen nee te hoeven zeggen, want daar had ik altijd een schuldgevoel bij. Ik raasde maar door. Achteraf heeft me dit heel veel kostbare tijd en energie gekost, omdat ik mezelf tekort deed, doordat ik niet helder had waar ik écht blij van werd. Dat doel heb ik wel gevonden, maar ik vind het nog altijd jammer van de tijd die me dit heeft gekost. Tijd krijg je nooit meer terug en mijn advies is: Geniet en stop met jezelf tekort doen!

Je hebt hier zelf heel veel invloed op. Het gaat om het hebben van de juiste mindset en tools hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. Je kunt nog zoveel sporten, bewegen en gezond eten, maar als je niet blij en gelukkig bent met jezelf en hoe je leven er uit ziet, ben je niet gezond bezig. Gezonde leefstijl heeft te maken met veerkrachig zijn, daadkracht, motivatie, emoties, voeding, bewegen en ontspannen. Alles heeft met elkaar te maken en is zelfs onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Als integraal leefstijl- en vitaliteitscoach houd ik met al deze onderdelen rekening bij mijn cliënten. Samen met de cliënt onderzoeken we de oorzaak van zijn of haar disbalans, klacht of probleem. Een fysiek probleem heeft nl. altijd een onderliggende oorzaak. Aan jou de keuze als je graag weer in balans wilt zijn, voldoening wil hebben in je leven, je blj en gelukkig voelen, beter je grenzen wil aangeven en relaxter wil zijn. Kies je voor een duurzame oplossing of plak je liever een pleister op jouw ballon?

Wat mij uniek maakt als mens en coach is dat ik van nature een groot inlevingsvermogen heb, sterk ben in probleemanalyse, intuïtief ben en ik oplossingsgericht denk en handel. Hierdoor bereiken mijn cliënten, snel goede resultaten.

Ben je klaar met worstelen en wil je posiitieve verandering aan jezelf of je leven? Laten we dan eens samen virtueel een kopje koffie drinken.

Geheel vrijblijvend vertel ik je, welke stappen jij kunt zetten om jouw gewenst resultaat te bereiken.Klik hier om een kosteloos gesprek aan te vragen. Gegarandeerd dat je jezelf er eeuwig dankbaar voor zult zijn. Leef je meest ideale leven, je bent het waard!